03 November 2019

Reisile ilma sinuta


See "intervjuu" sündis nii, et vestlesime toimetajaga vabas vormis, siis kirjutasin mina artikli (minult on nii kujuteldava ajakirjaniku küsimused kui ka enda vastused), siis kohendas toimetaja keelekasutust, lühendas natuke ning lisas omalt poolt pealkirja ja sissejuhatuse. Artikkel ilmus 2001 märtsinumbris. Ajakirjas olevad pildid ei ole minult (ja ausalt öeldes erinevad nendel kujutatud naised Tai prostituutidest nagu öö ja päev).

Siin ilmunud variandis sõnastasin omakorda mõned kohad sobivamalt, jätsin välja lingid, mis praegu enam ei tööta jms.

Palun arvestage, et praegusel ajal peaks kõik hinnad olema vähemalt kaks korda kõrgemad. Täpsemalt öeldes on raha väärtus langenud. Ka Eesti on elu on selle 19 aastaga kallinenud ja mitte vähem.

Igaks juhuks selgitan, et sõna "tüdruk" kasutan ma siin (nagu eesti meestel kombeks) tähenduses "pandavas vanuses ilus naine". Alaealist prostituuti pole ma kunagi näinud. Noorim prostituut, kellega ma kunagi olnud olen, oli 21-aastane.


Kes meist ei teaks tuntud telesaadet "Reisile sinuga"? Kuid Tai pealinna Bangkokki üks õige mees küll naist kaasa ei võta. See oleks sama tark tegu kui kaevu vett valada või metsa puid viia. Bangkokki on nimetatud meeste Disneylandiks. Tegemist on vast tuntuima seksituristide sihtkohaga. Aastavahetusel [2000/2001] külastas Bangkokki ja Pattayat üks [ajakirja] lugejaid.

Millal ja kuidas sul tekkis plaan Taisse sõita?
Umbes aasta tagasi, kui Internetis kolades juhtusin lugema kiidusõnu idamaa, eriti tai naiste kohta. Üks mõte viis teiseni ja mingil hetkel juhtusin ostma MacGruder Horni kentsaka pealkirjaga raamatu "A Gentleman's Guide. The Erotic Women of Southeast Asia". Selle läbi lugenud, otsustasin ise Tais ära käia.

Sa ei käinud siis turismigrupiga, vaid omapead?
Just. Ma ostsin Eestist ainult lennukipileti ja reisikindlustuse. Hotelliga võtsin ühendust otse, viisa tegin kohapeal. Nii et lihtsalt võtsin kätte ja sõitsin.
Lisatud 2019:
Praegu on Tai viisavaba, aga enne reisi kontrollige kindlasti järele, näiteks Välisministeeriumi saidilt.

Kas kõhe ei olnud üksipäini täiesti tundmatule maale reisida?
Väike närv oli sees küll. Kõige sandim tunne oli esimesel hommikul Bangkoki hotellis ärgates. Aga kui olin natuke linna peal ringi kõndinud, taipasin et midagi hullu ju ei ole.
Mul oli väga palju abi M. Horni raamatus ja mitmel pool võrgus olevast infost. Ma kogusin üle poole aasta andmeid, mistõttu teadsin juba enne Taisse jõudmist üsna täpselt, mis hotelli minna, kuidas lennujaamast sinna saada, milliste taksodega liikuda, kuhu naistesse minna, kuidas Bangkokist Pattayasse sõita jne.

Kuuldes, et mees sõitis üksinda Taisse, tekib tahtmatult ettekujutus bordellides väevõimuga kinni hoitavatest 13-aastastest tüdrukutest, keda kakskümmend meest päevas võileivahinna eest vägistavad ja keda julma peksuga seda taluma sunnitakse.
Jah, kahjuks on inimestel ikka veel sellised eelarvamused. Vanasti kujutasin ka mina seda asja nii ette. M. Horni raamat avas mitmes suhtes mu silmad.
Esiteks peetakse Euroopas iseenesestmõistetavaks, et prostituut on kui mitte päris orjaseisundis, siis vähemalt on tal sutenöörid, kes võtavad olulise osa tema sissetulekust endale. Teistmoodi ei kujuta me prostitutsiooni ettegi. Tai seksibaarides on hoopis teisiti. Seal töötavad kõik prostituudid iseenda heaks. See tähendab, baar maksab neile ettekandja-tantsijana töötamise eest mõõdukat kuupalka, kuid seksitasu saavad nad kõik endale. Mitte midagi sellist nagu sutenöör neil ei ole. Nad võivad igal ajal minna tööle mõnda teise baari või üldse prostituudiameti maha panna. Vähe sellest, paljud üliõpilased jm. justkui-korralikud naised käivad aeg-ajalt litsi löömas, kui on vaja üür ära maksta vms. Ja nii kurb kui see ka ei ole, võib prostituut keelduda vahekorrast kliendiga, kes talle ei meeldi. (Ehkki seda ei juhtu peaaegu kunagi, sest turistidelt seksi eest saadav tasu on Tai mõistes hiiglaslik.) Kuulu järgi on olemas ka seksiorjusse müüdud naisi, kuid need töötavad asutustes, kuhu turistil on peaaegu võimatu sattuda ja kuhu teda võib-olla sissegi ei lasta. (Uudishimust otsisin ühte sellist, millest olin kuulnud, aga ei leidnud.)
Teiseks on feministlike organisatsioonide survel juba ammu viidud alla 18-aastased prostituudid turistipiirkondadest üle bordellidesse, mis teenindavad ainult tai mehi. Seksuaalvahekord alla 18-aastase naisega on välismaalasele (loomulikult mitte tailasele) Tais tõsine kuritegu. Sellel, kes asja vastu natukenegi huvi tunneb, ei ole raske välja uurida, et noorte tüdrukute järele tuleb sõita hoopis teistesse riikidesse kui Tai.
[NB! Praeguseks on välismaalasest mehe sekspartneri minimaalset lubatud vanust veelgi tõstetud. Enne reisi uurige kindlasti välja ajakohased andmed.]
Ekslik on ka arvata, et tai prostituudid töötavad tühise tasu eest. Arvestades Tai elatustaset, on turiste teenindavate prostituutide sissetulekud aukartustäratavad. Ma lugesin hiljuti hinnangut, et hea bargirl (üldkasutatav termin prostituudi kohta, kes pakub ennast üht või teist liiki seksibaaris, mitte massaažisalongis ega tänaval) võib teenida 20 000 EEK kuus. See on Tais väga suur raha. Pealegi on naisel, keda häirib enda seksiobjektiks tegemine, alati vabadus minna ja töötada riisipõllul (tööpäeva pikkus on mõistagi 12 tundi), kus ta kahe nädala jooksul teenib sama palju kui ühe turistiga seksides. Millegipärast eelistavad paljud tailannad riisipõllule seksibaare.

Miks sa ikkagi Taisse läksid?
Eelkõige lihtsalt soovist vaadata, mida seal huvitavat leidub. Tahtsin ära proovida, kas seks tai naisega on tõesti nii erakordne elamus, nagu väidetakse. Samuti tundus huvitav vahelduseks proovida, mis tunne on, kui naised löövad sinule külge, mitte sina ei pea nagu loll nende peale oma aega ja raha kulutama, teadmata, kas üldse saad midagi.
Seda, kui mees sõidab Taisse, võib võrrelda sellega, kui naine sõidab Vahemeremaadesse. Tais saab mehele osaks mehevääriline kohtlemine.

Kas selleks, et keppi saada, on vaja tõesti nii kaugele sõita?
Ma ütleks pigem vastupidi – kui otsid ainult auku, kuhu oma riist sisse toppida, siis ei ole mõtet Taisse minna. Lennukiga sõitmine on väga kallis lõbu ja seksi eest tuleb maksta sama palju kui siin. Mille pärast on mõtet Taisse minna, on seksiteenuse kvaliteet. Seda peab ise kogema, seda ei ole võimalik kirjeldada.

Aga kui siiski prooviksid kirjeldada?
Kõigepealt on täiesti ainulaadne see sõbralik ja inimlik suhtumine. Euroopas on prostituudid kalgid ja ülbed hoorad, kellel ei ole mitte mingeid inimlikke tundeid. Tai naine kohtleb sind nagu oma boyfriendi. Ta tunneb siiralt sinu vastu huvi ja püüab sulle meele järgi olla. Temas ei ole midagi prostituudilikku peale selle, et ta tahab pärast raha saada.

Pärast?
Jah, Tais makstakse prostituudile siis, kui töö on tehtud. See on võib-olla Tai seksituru suurim väärtus. Euroopas on prostituut huvitatud ainult sellest, et sinust lahti saada. Tal ei ole sooja ega külma sellest, kas sa jääd temaga rahule või mitte – sa oled raha ära maksnud ja juhtugu, mis juhtub, tagasi sa seda enam ei saa.

Kuidas sulle ajavahe mõjus? Tais on kell ju meie ajast viis tundi ees.
Mina ei tundnud oma üllatuseks ajavahet üldse – keerasin lennukis kella edasi ning Tais heitsin juba magama ja tõusin kohaliku aja järgi, ilma et see oleks tekitanud mingeid probleeme. Muide, kui sind peaks ajavahe häirima, siis võid Tais rahumeeli Eesti aja järgi elada. Kella neljani öösel üleval olla ei ole mingi probleem, sest see on Eesti aja järgi kell 11 õhtul! Ja magada võid siis lõunani – kell 12 päeval Tais on kell 7 hommikul Eestis.

Kas detsembris oli Tai kliima talutav?
Üllataval kombel oli küll. Ma talun palavust väga halvasti ja see oli tegelikult peamine, mis mulle Taisse minnes muret tegi. Kartused osutusid asjatuteks. Bangkokis oli meie mõistes väga soe suvi, kuid mingit kurnavat kuumust ei olnud. Mind üllatas aga, et Pattayas oli soojem kui Bangkokis. Seal oli küll vastikult palav.

Kas Bangkoki liiklus on nii hirmus nagu räägitakse?
Ei ütleks. Lääneeurooplase võib see muidugi hulluks ajada, et autod ei pea kunagi kinni, et jalakäijale teed anda, aga ma arvan, et eesti inimene saab seal hakkama, kui ta oma saatust asjatult proovile ei pane.
Bangkoki liiklus tahab natuke harjumist. Selline mõttelaad, et nüüd astun mina tee peale ja sina oled kohustatud seisma jääma, tuleb kindlasti ära unustada. Aga kui autode vahel on väike vahe sees ja sa lähed üle, siis ega keegi sind meelega alla ei aja.
Minu arvates väljendab Bangkoki liiklus tailaste üldisi elupõhimõtteid – hoolitse ise enda eest ja arvesta teiste inimestega, selle asemel et eeskirjade ja kohtumõistjate peale loota.

Mida arvad tai söögist?
Teisel päeval oli tunne, et ma ei taha enam kunagi midagi muud süüa kui tai toitu – see oli nii hea. Aga mõni päev hiljem hakkas organism tundma kohutavat vajadust mingi aine järele, mida tai toidus polnud. Ma ei suutnudki selgeks saada, mis see oli. Võin öelda vaid niipalju, et sain reisi lõpus korra friikartuleid, mida ma kodumaal eriti nähagi ei taha, ja kaifisin neid meeletult. Aga muidu sõin kogu aeg tai sööki.

Mida tähendab sage tänavanimi "Soi"?
Soi (õieti "sooi") tähendab "kõrvaltänav". Paljudel suurtel tänavatel on kõrvaltänavad nummerdatud – ühel pool teed on Soi 1, Soi 3, Soi 5 jne., teisel pool omakorda paarisnumbritega soi'd. Näiteks aadress «7 Sukhumvit Road Soi 6» tähendab Sukhumviti tänava 6. kõrvaltänaval asuvat maja nr. 7. Mõnel soi'l on ka nimi. Näiteks Sukhumvit Soi 4 nimetatakse ka Soi Nana Tai'ks, Sukhumvit Soi 63 nimetatakse ka Ekamai Road'iks jne.
Pattaya kesklinnas Pattaya Roadil on süsteem natuke teistsugune: soi'd lähevad kõik järjest – Soi 1, Soi 2, Soi 3 jne. (Soi 1 täielik nimi on õieti «Pattaya Soi 1» jne.)

Kas sa käisid ka kurikuulsates go-go baarides?
Käisin küll. Need on minu meelest parimad naiste hankimise kohad.

Mida need endast kujutavad?
Go-go baar on suurem või väiksem ruum, mille keskel on lava. Baaris on umbes paarkümmend napilt riietatud tüdrukut, kellest pool tosinat on laval tantsimas ja ülejäänud istuvad kliente oodates. Kui sulle mõni nendest meeldib, siis võid sa ta endaga kaasa viia.

Mismoodi see siis ikkagi käib?
Astud välisuksest sisse, sulle juhatatakse istekoht ja sa pead tellima vähemalt ühe dringi (30–40 EEK). Seejärel tulevad juba tüdrukud ise sinu juurde, või kui sulle mõni meeldib, võid sa ta enda juurde kutsuda. Siis on sul võimalus tüdrukutega vestelda ja neid katsuda. Kui sa mõne vastu tõsisemat huvi tunned, on kombeks osta temalegi drink (alkoholita, 25–35 EEK). Kui sa tahad tüdruku enda hotelli viia, pead maksma baarile tasu, mida nimetatakse bar fine (tavaliselt 200 EEK). Siis ootad natuke, kuni tüdruk läheb ja paneb õueriided selga. Tasu seksi eest maksad tüdrukule endale pärast seksi. Selle suurus, nagu ka teenuse sisu, on teie kokku leppida. Tavaline tasu nn. short time'i (ühe vahekorra) eest on 400 EEK. Long time ehk all night (tüdruk veedab sinuga terve öö) maksab vastavalt rohkem.

Aga kui prostituudid on iseenda peremehed, nagu sa ütlesid, siis mille eest sa baarile maksad?
Kui sa viid tüdruku baarist ära, siis on baaris üks tüdruk vähem klientidele silmailu pakkumas, mille tõttu baari jooke tellima tuleb pisut vähem turiste. Mõtle ka selle peale, et baaripidaja annab sinu käsutusse ruumi, kus sa võid poolpaljaid tantsijannasid imetleda ja kiirustamata endale meelepärase välja valida. On loogiline, et ta saab selle eest vahendustasu. Iseasi, kas see peab nii suur olema.

Kus veel naisi lantida saab?
Teine käepärane asutus on nn. beer bar. Need on tavalised baarid ja neid on teatud linnaosades tänavaääred täis. Sealgi istuvad tüdrukud, keda on võimalik enda juurde viia ja kelle eest tuleb baarile vahendustasu maksta. Võrreldes go-go baaridega on vahendustasu väiksem (alla 100 EEK), kuid puuduseks on see, et tüdrukud on täies riides. (Tai kliimale vastavalt muidugi.) Seksi eest makstav tasu on jällegi kokkuleppeline.
Müüdavat seksi võib leida ka diskodest ja lausa tänavalt. Siis ei ole prostituudi eest vaja kellelegi vahendustasu maksta, kuid puuduseks on see, et neil ei ole kohustuslikku regulaarset suguhaigustekontrolli ja kui nad peaksid sinult varastama, siis ei ole mingit lootust neid enam kunagi leida. Bargirl'id varastavad kui üldse siis üliharva.
Teatud massaažisalongides on võimalik saada kohapeal massaaži koos seksiga. See on juba kallis lõbu – 1000–1500 EEK ringis.
Mina eelistan otsida seltsilist go-go baaridest. Ehkki see on mõnevõrra kallim kui tänav, on minu silmis otsustav eelis see, et see on ainus koht, kus sa saad tüdrukute kehad korralikult üle vaadata. Go-go baarides on kõik naised peale ettekandjate ja perenaise bikiinides, laval sageli palja ülakehaga ja vahel päris alasti.

On siis tai naised eesti omadest paremad?
Võrreldamatult paremad. Nende kehad on fantastilised – mitte kuskil mitte grammigi üleliigset rasva. Midagi ei ripu, midagi ei lotenda. Peale selle on rõhuv enamus tai naistest väikest kasvu ja saledad. Neil ei ole gorillajalgu, ja häbemekarvugi on paljudel väga vähe. Mingil seletamatul põhjusel on tai naiste ihu siidpehme. Seda käega paitada on sõnulkirjeldamatu nauding. Ning muidugi puudub neil täielikult meie naiste ülbus. Tai naine on Naine suure algustähega.
Õigluse huvides tuleb siiski märkida, et tailannad jäävad valgetele naistele selgesti alla alla kahe omaduse poolest: rindade suurus ja suhuvõtmisoskus.

Nii et Tai on mehe paradiis? Või on tai naiste võludel ka oma hind?
Just nimelt hind. Tailannad on väga lahked ja armastusväärsed, senikaua kui sa maksad. Valgetel meestel tekib ka "korralike" tai naistega lähedasi suhteid luues sageli küsimus: kas ta armastab mind või mu raha? Selline küsimusepüstitus on Tais mõttetu. Ükskõik kui väga tailanna sind ka ei armastaks, ei saa sa teda (harvade eranditega) naiseks võtta muidu kui teda tema perekonna käest ostes. Ja kui oled tailannaga abielus, oodatakse sinult, et sa tervet ta suguseltsi materiaalselt toetaksid. Seda tai elulaadi lahutamatut osa on valgetel sageli raske mõista.

Kuulu järgi on Tais väga palju transvestiite.
Tõepoolest, homofoobile on transvestiidid ja soovahetajad (ladyboy'd ehk katoey'd) Tais tõsine oht. Ma ei oska öelda, miks on Tais nii palju mehi, kes tahaksid olla naised, aga tõsiasi on see, et nii mõndagi turisti on tabanud ebameeldiv üllatus, kui hotellituppa toodud kaunitaril on püksis midagi muud kui see, mis ta algul arvas. Ka ilusad rinnad ei ole garantii, et tegemist on naisega. Ladyboy'de avastamiseks soovitatakse igasuguseid võtteid, kuid kuulu järgi suudab isegi asjatundja neist ainult 80 % peale vaadates ära tunda. Võltsnaise tundemärkideks võivad olla suur kasv, tugevad käsivarred, madal hääl, jõhker käitumismaneer jms. Kui eeltoodud tundemärke ei ole, on vast kõige kindlam tüdrukule käsi püksi pista. Kui see ei ole võimalik, siis proovi teda vähemalt suguelundite piirkonnast katsuda ja pigistada.

Kui suur on Tais AIDS-i oht?
Selle põhjal, mis ma mitmelt poolt lugenud olen, on üleüldse mehel naiselt AIDS-i saamise oht üliväike. Vaatamata sellele, mida poliitiliselt korrektsed massiteabevahendid meid uskuma püüavad panna, levib AIDS esmajoones ikkagi vereülekande, süstalde ja anaalse vahekorra kaudu. Kes ei taha uskuda, et AIDS on eelkõige pederastide ja narkomaanide haigus, võtku lahti kümme aastat vanad ajalehed ja lugegu, milliseid hiiglaslikke AIDS-i nakatunute arve tollal 2000. aastaks ennustati. Need ennustused ei ole millegipärast täide läinud. Sellele ei ole ühtegi muud loogilist seletust peale selle, et AIDS levib vaginaalse vahekorra teel väga halvasti.
Huvitav on märkida, et kui läänemaailmas kardetakse paaniliselt AIDS-i epideemiat Tais, siis Tais kardetakse paaniliselt AIDS-i epideemiat USA-s. Teisiti öeldes, ameeriklased kardavad Tai prostituutidelt AIDS-i saada, tailannad kardavad omakorda, et ameerika mehed toovad neile AIDS-i.
M. Horn mainib raamatus, et kohtas Tais elavaid ameeriklasi, kes põhimõtteliselt kunagi kondoomi ei kasuta. Nad jäävad regulaarselt kõige erinevamatesse suguhaigustesse, ravivad need välja ja tegutsevad jälle edasi. AIDS-i aga millegipärast ükski neist saanud ei ole. Kui Tais on AIDS-i epideemia ja AIDS levib heteroseksuaalsel teel sama hästi kui homoseksuaalsel, siis kuidas on see võimalik?
Sellegipoolest tasuks kondoomi kasutada, nii vastik kui see ka ei ole. Milleks riskida suguhaigusega?

Võtame lõpetuseks veel korra kokku: mis on Tai seksituru peamised eelised?
Esiteks – raha ei maksta ette, vaid pärast teenuse saamist. See tähendab näiteks seda, et kui sa hotellitoas avastad, et naisel on ments ja ta ei ole nõus ka suhu võtma, võid ta lihtsalt välja visata. Üleüldse on prostituut huvitatud sellest, et korralikult käituda ja sind rahuldada, sest muidu riskib ta tasust ilmajäämisega.
Teine eelis on see, et tailased ei kannata kristluse all, mistõttu neile ei ole lapsest saadik sisendatud, et seks on midagi räpast. Intiimteenustega leivateenimine ei tekita tailannades sellist laastavat enesepõlastust, mis vaevab euroopa prostituute. Seetõttu käituvad nad ka kliendiga palju inimlikumalt. Nad on täiesti võimelised sinuga koosolemist nautima. Keegi tõi võrgus selle kohta suurepärase võrdluse: Tais sa mitte ei osta seksi, vaid rendid teatud ajaks girlfriendi.
Kolmas, minu jaoks isiklikult väga tähtis eelis on see, et peaagu kõik tai prostituudid võtavad suhu ilma kondoomita.
Neljandaks ei saa veel korra märkimata jätta, kui vapustavad on tai naiste kehad.

Kust võiks algaja seksiturist oma otsinguid alustada?
Bangkokis on parim koht Nana Entertainment Plaza (Sukhumvit Soi 4; Nana elektrirongipeatuse lähedal). Eskalaatoriga teisele korrusele sõites leiad üle 10 go-go baari. Pattayas tasub alustada Lõuna-Pattayast Soi Diamondilt, sealgi on kümmekond go-go baari üksteise kõrval (ja ümbruskonna tänavatelgi palju). Hulga teenistusvalmis tänavatüdrukute leidmiseks piisab sellest, kui hilisõhtul mööda Bangkoki Sukhumvit Roadi (selles otsas, kus on väiksemate numbritega Soi'd) jalutada.

Mis oli Tais kõige üllatavam?
Vast see rahustav mõju, mida miljonilinn Bangkok oma suurusele, elutempole ja lärmakusele vaatamata mulle avaldas. Ma olen üldiselt väga äkilise ja agressiivse loomuga, aga Tais olin rahu ise – ei tõstnud kunagi häält, talusin arusaamatusi stoiliselt ning tundsin end ka sisemiselt rahuliku ja harmoonilisena. Tais viibides muutusin ma paremaks inimeseks. (Ja kodumaal jälle endiseks tagasi.)

Mida soovitad «Maaja» lugejatele, kel mõlgub samuti mõttes seksireis Taisse?
Mul on ainult üks nõuanne: ärge mingil juhul sõitke Taisse enne, kui olete lugenud läbi M. Horni raamatu! Seal on kõik põhiasjad kirjas, mida Tais teadma peab.
See võib kõlada üllatavalt, aga ka praegu, 19 aastat hiljem soovitan ma ikkagi lugeda eelnimetatud raamatut – MacGruder Horn / A Gentleman's Guide (1995). Kust te selle kätte saate, seda ma ei tea.
Mõistagi on lihtsa internetiotsinguga võimalik leida hulgaliselt infoartikleid ja -foorumeid. Nende hulgas on häid ja halbu. Kahjuks ei ole ma üles märkinud, millised on paremad ja mis halvemad. Seepärast peate ise otsima, lugema ja mõtlema.

Millal sa Taisse tagasi lähed?
Kindlasti järgmisel talvel.






No comments: